Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

KeLLy

James Cameron reinventeaza inca o data cinematografia pentru Avatar 2

Recommended Posts

James Cameron reinventeaza inca o data cinematografia pentru Avatar 2

 

 

45631201.jpg

 

 

In 2009, Avatar schimba pentru totdeauna lumea filmelor si a tehnlogiei 3D. Dupa 4 ani, James Cameron e pregatit sa schimbe inca o data lumea cinematografica si lucreaza la noi tehnologii cu care sa uluiasca fanii in Avatar 2.


Urmatoarele filme din seria Avatar vor continue multe scene filmate sub apa, dar cu ajutorul unei noi tehnologii, pe care o studiaza alaturi de profesionisti, asa cum sustine Jon Landau, producator alaturi de James Cameron la filmul original. Landau a dezvaluit in timpul unei conferinte de presa din cadrul 2013 NAB Technology Summit ca James Cameron vrea sa le propuna o experienta total noua spectatorilor. "Noi putem sa simulam vizual apa, insa nu putem simula trairea si experienta pe care o traiesc spectatorii, asa ca vom incerca sa filmam intr-un banzin. Lucram acum cu specialisti in arta digitala cu care am mai lucrat si la primul Avatar" a spus Landau, citat de The Guardian.

Cameron a spus de multe ori ca vrea sa exploreze lumea oceanelor de pe Pandora. "Vrem sa profitam de avantajele tehnologiei pe care acesti oameni geniali o dezvolta pentru ca urmatoarele doua filme Avatar sa aiba un impact emotional si mai puternic si sa iti taie respiratia din punct de vedere vizual. In acelasi timp incercam sa pastram povestea centrala a celor doua personaje cheie din film. Speram sa putem face face motion-capture sub apa " a mai spus Landau.

 

65894229.jpg

 

 

Anul trecut, James Cameron a facut o expeditie subacvatica si a ajuns in cel mai adanc loc de pe Pamant, la Groapa Marianelor. Expeditia care s-a desfasurat sub numele "Deepsea Challenge", este punctul de plecare pentru un nou film 3D care va relata intreaga aventura si nu a fost una lipsita de riscuri. Daca submarinul special creat pentru scufundare avea scurgeri risca sa faca implozie, insa asta se pare ca nu l-a speriat pe James Cameron, un pasionat al scufundarilor. Desi n-a mentionat ca ar fi vreo legatura intre aceasta scufundare si continuarile filmului Avatar, fanii si presa straina speculeaza posibilitatea ca expeditia sa fie un punct de plecare pentru Avatar 2, insa Landau sustine ca nu exista nici o legatura.

Cameron a mai declarat in trecut ca Avatar 2 se va concentra pe viata subacvatica a luxuriantei planete Pandora si va contura in continuare portretul civilizatiei Na’vi.

 

37368096.jpg

 

"Acum lucrez la Avatar 2, si credeti-ma, nu este deloc un film mic, nu este o drama intima. Chiar zilele trecute l-am sunat pe Peter Jackson, am stat de vorba cu el si i-am zis <<Omule, tu ai avut o treaba mai usoara cu Lord of The Rings, pentru ca aveai deja cartile, de la care puteai porni. Eu trebuie sa imi creez propriile carti in cap si apoi sa extrag de aici un scenariu. Sunt implicat profund in procesul de creatie si practic, traiesc pe Pandora acum. Ma apropii de esenta povestii. Personajele incep sa prinda contur si povestea se scrie de la sine practic, totul se misca foarte repede" a spus regizorul despre Avatar 2.

 

 

36484805.jpg

 

Regizorul canadian James Cameron este considerat un expert in domeniul filmarilor care folosesc tehnologii revolutionare. Avatar si Titanic, regizate de Cameron, sunt filmele cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei - 2.78 miliarde de dolari, respectiv 1.84 miliarde de dolari. Avatar 2 ar putea fi lansat in 2015-2016 iar Avatar 3 il va urma la distanta de un an.

 

Sursa : hmultiplex.ro

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...