Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

KeLLy

Un film despre Nelson Mandela, singurul care a obtinut acordul acestuia, va fi lansat in noiembrie

Recommended Posts

Un film despre Nelson Mandela, singurul care a obtinut acordul acestuia, va fi lansat in noiembrie

 

20794163.jpg

 

 

Un film inspirat din cartea autobiografica "Long Walk to Freedom" scrisa de Nelson Mandela, o legenda a luptei impotriva apartheid-ului, va fi lansat in cinematografe in luna noiembrie, au anuntat luni producatorii acestui proiect din Africa de Sud.



Filmul aduce pe marele ecran evenimentele care au marcat viata liderului sud-african si prezinta copilaria, cariera, activismul, anii de inchisoare si eliberarea sa, urmata de alegerea in functia de presedinte al tarii, Mandela devenind primul presedinte de culoare al Africii de Sud.



Nelson Mandela a inceput sa isi scrie memoriile in 1974, in inchisoarea Robben Island, si a terminat sa le scrie dupa eliberarea sa, in 1990, dupa 27 de ani de detentie. Destinul lui a fost strâns legat de cel unei natiuni intregi si al luptei unui popor.

Actorul britanic Idris Elba va interpreta in acest film rolul Nelson Mandela, care este una dintre cele mai respectate personalitati din lume.


"Suntem onorati ca am obtinut permisiunea lui Madiba (numele dat de sud-africani, cu afectiune, lui Mandela, n.r.) de a aduce pe marele ecran povestea fascinanta a vietii sale", a declarat producatorul acestui film biografic, Anant Singh.

Cartea "Long Walk to Freedom" a fost publicata in 1994 si a fost tradusa in multe limbi de circulatie internationala. Anant Singh a obtinut drepturile de ecranizare a acestei biogafii inca din 1996.

Filmul, in care vor juca mai multi actori sud-africani, a fost turnat in câteva zone din Eastern Cape, provincia in care s-a nascut Nelson Mandela, dar si in Johannesburg si Cape Town.



(Idris Elba)

 

 

13001794.jpg

 

 

Producatorii peliculei au precizat ca acesta este singurul film care a obtinut acordul lui Nelson Mandela si al Fundatiei Nelson Mandela.

Parcursul istoric al lui Mandela a inspirat deja numeroase filme si documentare.

Nelson Mandela, care nu a mai aparut in public de la finala Cupei Mondiale la fotbal organizata in Africa de Sud in 2010, traieste complet retras din viata politica.

Cele mai recente imagini cu el au fost difuzate in august 2012, atunci când secretarul de stat american Hillary Clinton a mers sa ii faca o vizita in satul lui natal, Qunu.

Liderul sud-african se afla in convalescenta in casa lui din Johannesburg, dupa mai multe spitalizari din cauza unor infectii ale cailor respiratorii.

 

 

Sursa : hmultiplex.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...