Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Korleone

Al 12-lea transfer la Rapid: a venit Adrian Pătulea, fost junior al clubului alb-vișiniu

Recommended Posts

ye58k.jpg

Rapid se întărește în continuare, deși campionatul a început. Giuleștenii au oficializat astăzi transferul atacantului Adrian Pătulea (28 de ani), fost jucător la CSMS Iași. Născut la Târgoviște, Pătulea a fost crescut chiar la Rapid.

 

Fostul atacant al Iaşiului a devenit liber de contract după ce gruparea din Copou a retrogradat. Pătulea ar fi rămas la Iaşi doar dacă echipa sa ar continuat în Liga I. De altfel, contractul său avea o clauză în acest sens, ce presupunea prelungirea automată cu un sezon, anunță siteul liga2.prosport.ro

 

Atacantul a semnat pentru un sezon cu Rapid Bucureşti, venind în Giuleşti liber de contract. Acesta este cel de-al 12-lea jucător transferat de giuleşteni în această vară, după Raul Costin, Doman, Martac, Al. Grigoraș, Al. Iacob, Tănasă, Tătaru, Păcurar, D. Lung, Balauru și Vali Negru. Autor a şase goluri în cele 29 de meciuri jucate în sezonul trecut al Ligii I.

 

Văzând că nu poate să răzbată în fotbalul de la noi, la 21 de ani, Pătulea a hotărât să lase în urmă ţara natală şi să-şi câştige existenţa la formaţia Al Hamyria din Dubai. Lucrurile nu au mers prea bine nici acolo pentru că legile din ţările arabe nu i-au permis să-şi ia cu el iubita cu care nu era căsătorit legal.

Am mers în Dubai, în liga a II-a, la Al Hamyria, unde antrenor era fostul meu tehnician de la Ploieşti, Petre Gigiu. Mă înţelesesem cu ei, totul era bine, dar nu m-au lăsat să-mi iau prietena cu mine aşa că am plecat”, a povestit acesta pentru Adevărul. În 2008 și-a încercat însă norocul în Marea Britanie, unde a trăit o experiență foarte interesantă.

 

"Dublă" la debutul în fotbalul englez

La debutul în fotbalul englez, pentru Lincoln City, Pătulea a marcat un gol și a dat pasa decisivă la celălalt, într-o victorie cu 2-0 a echipei sale. Șefii lui Lincoln s-au decis să-l transfere, însă Petrolul Ploieşti, ultimul club de care aparţinuse în România, a solicitat 150.000 de euro în schimbul "cărţii verzi".

Cum conducătorii echipei engleze au refuzat să achite această sumă, Pătulea a fost cumpărat din banii strânşi de fanii lui Lincoln! Ei fuseseră entuziasmaţi de evoluţia românului într-un amical în care actualul ieşean izbutise un hattrick, astfel că au pus mână de la mînă şi au ajutat clubul cu cei 150.000 de euro.

 

A jucat pentru naționala de fotbal pe plajă

După un sezon excelent la echipa din liga a IV-a, în care a marcat 11 goluri în 27 de meciuri, Pătulea a atras atenţia echipelor din eşalonul imediat superior, League One, care este de fapt al treilea eşalon valoric al Angliei. În 2011 a revenit în țară, la Farul, pentru care a marcat 15 goluri în 27 de meciuri de campionat. Pătulea a făcut parte și din echipa națională de fotbal pe plajă a României.

 

Sursa:4vkbat.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...