Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

KeLLy

Marion Cotillard o va inlocui pe Natalie Portman in ecranizarea piesei de teatru "Macbeth"

Recommended Posts

Marion Cotillard o va inlocui pe Natalie Portman in ecranizarea piesei de teatru "Macbeth"

 

 

eqos.jpg

 

 

Marion Cotillard o va inlocui pe Natalie Portman in ecranizarea piesei de teatru "Macbeth", de William Shakespeare, in care actrita franceza il va avea ca partener pe Michael Fassbender.

Filmul, care va fi produs de compania See Saw Films, va fi regizat de cineastul Justin Kurzel, regizorul peliculei "Snowtown", pe baza unui scenariu scris de Todd Louiso si Jacob Koskoff, informeaza bbc.co.uk.

Acest proiect este descris de presa de specialitate ca o "adaptare energica si moderna a unei povesti care nu are vârsta".

Productia va incepe la sfârsitul acestui an, iar filmarile vor debuta in ianuarie 2014, in Marea Britanie.

Remarcabila interpretare a artistei franceze Marion Cotillard din filmul "La vie en rose/ La MĂ´me" a fost salutata printr-o ploaie de recompense, inclusiv premiul Oscar pentru cea mai buna actrita, primit in 2008. Marion Cotillard s-a aflat pe afisul a doua filme cu mare succes de casa in 2010 - "inceputul/ Inception", de Christopher Nolan, si "Les Petits mouchoirs", de Guillaume Canet.

De asemenea, actrita franceza a fost vazuta pe marile ecrane in lungmetrajul "Miezul noptii in Paris/ Midnight in Paris", de Woody Allen, care a deschis editia din 2011 a Festivalului de la Cannes. Cel mai recent film al ei, "De Rouille et d'Os", de Guillaume Canet, a fost prezentat la editia de anul trecut a Festivalului de la Cannes. Marion Cotillard a jucat si in cel mai recent film din seria "Batman", intitulat "Cavalerul negru: Renasterea/ The Dark Knight Rises", regizat de Christopher Nolan.

Michael Fassbender, nascut pe 2 aprilie 1977, este unul dintre cei mai apreciati actori din generatia tânara de la Hollywood, si devenit cunoscut gratie rolului locotenentului Archie Hicox din filmul "Ticalosi fara glorie/ Inglorious Basterds" (2009), regizat de Quentin Tarantino. Printre alte productii in care s-a facut remarcat se numara lungmetrajele "Jane Eyre" (2011), "300 - Eroii de la Termopile" (2007), drama "Fish Tank" (2009) si cele doua pelicule tulburatoare regizate de Steve McQueen - "Foame/ Hunger" (2008) si "Shame" (2011) -, dar si serialul de televiziune "Hex". Actorul irlandez a inceput sa joace in ultimii ani si in filme SF realizate cu bugete mari de productie, precum "X-Men: Cei Dintâi/ X-Men: First Class" - in care a interpretat rolul Magneto -, si "Prometheus".

 

 

nt3m.jpg

 

 

"Macbeth" este o tragedie scrisa de William Shakespeare in anul 1606. Prima reprezentatie atestata a avut loc in aprilie 1611, la teatrul Globe din Londra. Personajele reale care au inspirat aceasta piesa sunt regii Macbeth, Duff si Duncan, mentionati in cronicile Holinshed (1587).

Piesa este considerata una dintre dintre cele mai intunecate si mai puternice tragedii din universul teatrului mondial. Cu o actiune plasata in Scotia, "Macbeth" vorbeste despre efectele psihologice si politice corozive care apar atunci când protagonistul ei, lordul scotian Macbeth, alege calea raului pentru a-si implini ambitiile politice si pentru a-si domoli setea pentru putere. El comite regicid pentru a deveni rege, iar apoi decaderea lui morala continua cu o domnie marcata de teroare si de crime, comise pentru a ramâne la putere, impingând in cele din urma tara spre razboi civil. La final, Macbeth pierde toate acele lucruri care faceau ca viata lui sa aiba un sens si un scop, inainte de a muri el insusi.

 

 

Sursa : hmultiplex.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...