Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

alert

13 ani fără „Unicul căpitan”

Recommended Posts

j0hz2lJ.jpg

Ziua de 5 octombrie este una din cele mai negre zile din istoria clubului Dinamo București. În această zi, în urmă cu 13 ani, în 2000,Cătălin Hîldan, căpitanul de atunci al „câinilor roșii”, a trecut în neființă, la doar 24 de ani, după șase ani de fotbal pe prima scenă și 138 de meciuri la activ în prima ligă, în care a înscris șase goluri. În memoria „Unicului căpitan”, Dinamo a retras numărul 11 pentru totdeauna.

 

Cătălin Hîldan a decedat pe teren, acolo unde se spunea despre el, la figurat, că-și „dă sufletul” la fiecare meci. Pe 5 decembrie 2000, într-un meci amical Șantierul Naval Oltenița-Dinamo, Cătălin și-a dat sufletul și la propriu. Era minutul 72 al partidei, când, după interceptarea unei mingi și plecarea în atac, Hîldan s-a prăbușit pe teren, spre disperarea colegilor și a staff-ului tehnic. Orice încercare de resuscitare a fost zadarnică. Pe 7 octombrie, Cătălin Hîldan a fost înmormântat la Cimitirul Brănești, însoțit pe ultimul drum de 12.000 de fani. Începând cu anul 2000, în semn de omagiu, fanii lui Dinamo au denumit Peluza Nord Peluza „Cătălin Hîldan”.

 

În acest sezon, în care Dinamo se chinuie mai mult ca oricând în Liga 1, în timp ce rivala Steaua cucerește lauri după lauri în campionat și cupele europene, fanii lui Dinamo îi simt cel mai mult lipsa celui rămas în memoria „câinilor roșii” ca un luptător tenace pe teren, care nu se dădea bătut niciodată și care nu concepea ca echipa sa să nu fie cea mai bună. De altfel, antrenorul „câinilor”, Flavius Stoican, a povestit ieri, vineri, 4 octombrie, că atunci când a întrebat în vestiar care dintre jucători vrea să-l însoțească azi la mormântul „Unicului căpitan”, toți jucătorii au ridicat mâna, semn că spiritul lui Hîldan a rămas în mijlocul clubului pe care l-a iubit și în culorile căruia și-a dat viața.

 

Sursa : digisport.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dumnezeu sa te odihneasca in pace Cataline, nu te vom uita niciodata.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...