Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

alert

Arena Națională a intrat în rând cu marile stadioane. Sistem de ultimă generație pentru gazon

Recommended Posts

OXfT2qq.jpg

România - Ungaria se va juca pe un gazon impecabil, asigură administratorii Arenei Naționale din București, după ce au schimbat pentru a şasea oară suprafaţa de joc de pe cel mai mare stadion al țării.

 

Alături de noul covor de iarbă, Arena Naţională va dispune de acum şi de o nouă instalaţie de fertilizare şi aerisire a gazonului. De asemenea, stadionul va dispune şi de un sistem modern de lămpi cu ultraviolete care stimulează creşterea ierbii, așa cum există de ani întregi pe arene precum San Siro, Santiago Bernabeu sau Camp Nou.

 

Instalația a fost pusă pentru prima oară în funcţiune cu 48 de ore înaintea meciului cu Ungaria. Din această iarnă, pe Arena Națională se va monta şi o prelată care permite pătrunderea razelor de soare şi UV artificiale, care va face posibilă dezvoltarea gazonului şi în perioada friguroasă. Ultimele investiţii de la Arena Naţională s-au ridicat în total la suma de 900.000 de euro.

 

Sistemul poate funcționa pe tot parcursul anului. Chiar dacă se dispută multe meciuri, instalația poate fi lăsată pornită pe parcursul nopții.

 

De asemenea, în cadrul complexului Arenei Naționale a fost amenajată și o pepinieră destinată reparațiilor punctuale ale gazonului. Mai precis, în această zonă (cu o suprafață de 800 mp) s-a plantat gazon pe strat suport format din nisip, care poate fi “decupat” și replantat pe terenul de joc. Arena Națională este unul dintre puținele stadioane din Europa care beneficiază de această facilitate chiar în incinta complexului.

 

România - Ungaria se va disputa sâmbătă, 11 octombrie, pe Arena Naţională. Finlanda - România va avea loc 3 zile mai târziu. Fazele VIDEO vor putea fi urmărite pe digisport.ro, imediat după terminarea partidelor.

 

Sursa: digisport.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si asa ne-am facut de atatea ori de ras :) era cazul sa ne modernizam si noi stadionul precum "Camp Nou,Santiago Bernabeu"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Era si cazul, poate prin acest mod nu vom mai schimba gazonul de 3-4 ori pe an.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...