Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

alert

Xavi l-a egalat pe Giggs în topul prezențelor din UEFA Champions League

Recommended Posts

61nPlWE.jpg

Ryan Giggs era până marți seară jucătorul cu cele mai multe meciuri jucate în UEFA Champions League. Secundul lui Van Gaal de la Manchester United a disputat 151 de partide, record egalat de Xavi Hernandez în meciul APOEL - Barcelona (VIDEO ȘI DETALII AICI).

 

Spaniolii de la Mundodeportivo au discutat cu fostul mijlocaș galez despre peformanța reușită de Xavi în disputa de la Nicosia iar Giggs a avut numai cuvinte de laudă la adresa jucătorului în fața căruia a pierdut două finale de UEFA Champions League (2009, 2011).

 

"Pentru mine Xavi este ca un jucător de șah care este întotdeauna cu două sau trei mutări în fața celorlalți. Este unul dintre cei mai buni jucători din istorie și evoluează într-una din cele mai bune echipe din lume" au fost primele cuvinte ale galezului care a jucat toată cariera la Manchester United.

 

Xavi și Giggs s-au întâlnit prima dată pe 16 septembrie 1998, atunci când, pe Old Trafford, United și Barcelona au remizat 3-3. La acel moment Giggs avea deja 4 titluri în Premier League în timp ce mijlocașul catalan avea doar 18 ani și fusese adus de puțină vreme la prima echipă a Barcelonei. A fost meciul de debut al lui Xavi în UCL, iar antrenor la Barcelona era atunci actualul tehnician al lui United, olandezul Louis Van Gaal.

 

"E întotdeauna dezamăgitor să vezi că un record care îți aparține este egalat sau depășit, dar fiind vorba aici de Xavi, care este un mare fotbalist, lovitura nu este chiar atât de grea" a recunoscut galezul.

 

Întrebat ce anume l-a impresionat cel mai mult în întâlnirile cu Xavi, fostul internațional galez n-a stat deloc pe gânduri: "Am fost foarte surprins să văd în meciurile pe care le-am jucat împotriva lui că protejează foarte bine mingea și este foarte greu de deposedat mai ales că întotdeauna ia cele mai bune decizii. Deși nu-l cunosc foarte bine în afara terenului sunt convins că este un om foarte inteligent și are un bun simț ieșit din comun. Îmi amintește foarte mult de Paul Scholes" a încheiat Giggs.

 

Xavi este, de altfel, și cel mai titrat fotbalist spaniol din istorie. A câștigat 25 de trofee în total: 22 cu Barcelona (record și în această privință) și 3 cu echipa națională a Spaniei

 

Sursa: digisport.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Xavi o legenda a Barcelonei ... tot respectul pentru el si pentru determinarea de care a dat dovada dealungul carierei

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...