Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

alert

UEFA a anunţat ce sumă vor primi cluburile participante în UEFA Champions League, din sezonul viitor

Recommended Posts

p8JKajB.jpg

Cluburile participante la următoarele trei ediţii ale UEFA Champions League vor primi în total pentru fiecare sezon 1,25 miliarde de euro, iar grupările din Europa League 380 de milioane de euro pentru fiecare din sezoanele 2015/2016, 2016/2017 şi 2017/2018.

 

Secretarul general al forului, Gianni Infantino, a prezentat detaliile sistemului de distribuire a banilor către cluburile participante în UEFA Champions League şi în Europa League, aprobat de Comitetul Executiv al UEFA, duminică, la Viena.

 

"2,24 miliarde de euro sunt disponibile pentru fiecare din următoarele trei sezoane. Din această sumă, 1,25 miliarde de euro vor reveni echipelor participante în UEFA Champions League, iar 380 de milioane de euro vor ajunge la formaţiile participante în Europa League. Restul este rezervat unui plan de solidaritate mai bun pentru fotbalul european şi pentru cheltuielile de desfăşurare a tuturor competiţiilor la nivel de club ale UEFA", a declarat Infantino.

 

Grupările vor afla mai multe detalii cu privire la sistemul de distribuire a banilor la adunarea generală a Asociaţiei Cluburilor Europene (ECA), la 31 martie.

 

În sezonul următor, România va avea o singură participantă în UEFA Champions League. Aceasta va intra în competiţie în turul II preliminar. Începând din 2016-2017, ţara noastră va trimite din nou două echipe în cea mai importantă competiţie continentală intercluburi.

 

Sursa : digisport.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...