Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

alert

UEFA vrea o lege împotriva deţinerii de către terţi a drepturilor jucătorilor: "E o nouă formă de sclavagism"

Recommended Posts

feRPDxh.jpg

UEFA şi FIFPro, sindicatul internaţional al fotbaliştilor profesionişti, au sesizat Comisia Europeană pentru a declara ilegală proprietatea jucătorilor de către terţi, precum fondurile de investiţii, a anunţat miercuri forul fotbalistic european.

 

"Proprietatea de către terţi seamănă cu o nouă formă de sclavagism, cu jucători care aparţin unor fonduri de investiţii sau altor entităţi neidentificate", a anunţat secretarul general al UEFA, Gianni Infantino.

 

"Acest lucru nu poate fi acceptat de către legile europene şi din acest motiv noi, UEFA şi FIFPro, am solicitat Comisiei Europene să ancheteze şi să declare ilegală proprietatea de către terţi".

 

Sub presiunea UEFA, FIFA a decis deja să interzică această practică la nivel mondial, măsura urmând să intre în vigoare începând de la 1 mai 2015.

 

Însă, în Europa, legile de fotbal profesionist din Spania şi Portugalia au denunţat în luna februarie, în faţa Comisiei Europene, decizia FIFA de a interzice proprietatea jucătorilor de către terţi. Acţiunea comună a UEFA şi a diviziei Europa din cadrul FIFPro vizează, aşadar, stoparea demersului acestor ligi.

 

Michel Platini, preşedintele UEFA, se opune cu fermitate proprietăţii jucătorilor de către terţi, aşa cum a declarat recent, în cadrul unui dialog cu fanii, jucătorii şi antrenorii.

 

"Eu am făcut grevă în 1972 pentru ca jucătorul să fie liber, să aparţină lui însuşi. Astăzi, văd jucători care aparţin: un braţ unei persoane, o gambă unei societăţi de fonduri cu sediul nu se ştie unde, iar piciorul care aparţine unei a treia persoane. Găsesc că este ruşinos şi că ne-am întors la o formă de sclavagism din timpurile trecute", a răspuns Platini unei întrebări a lui Laurent Blanc, antrenorul lui Paris Saint-Germain.

 

Alte ligi europene, precum Franţa şi Anglia, au interzis deja această practică de mai mulţi ani, fără să mai aştepte intervenţia FIFA.

 

Sursa : digisport.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...