Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

alert

Steaua - ASA Târgu Mureș 0-1. Debut cu stângul pentru Rădoi, ca antrenor. Primul trofeu din istoria ardelenilor

Recommended Posts

oArwk7w.jpg

ASA Târgu Mureş a reuşit să câştige primul trofeu din istoria sa. Vicecampioana ediţiei trecute din Liga 1 a cucerit Supercupa României, după ce s-a impus cu 1-0 în faţa Stelei, la Constanţa, la meciul de debut al lui Mirel Rădoi pe banca roş-albaştrilor.

 

Este al doilea an la rând când roş-albaştrii pierd primul trofeu al sezonului, anul trecut cedând la penalty-uri în faţa celor de la Astra Giurgiu. În acelaşi timp, Steaua a fost învinsă pentru a treia oară consecutiv de ASA, fără a reuşi să înscrie vreun gol în aceste jocuri.

 

Aflaţi într-o situaţie dificilă din punct de vedere financiar şi cu Dan Petrescu pe picior de plecare în China, mureşenii au reuşit să-şi ia revanşa în faţa Stelei pentru pierderea dramatică a campionatului.

 

Campioana a început mai bine, iar Chipciu i-a dat primele emoţii lui Stăncioiu în minutul 10. Replica ardelenilor a venit şapte minute mai târziu, când Mureşan a tras pe lângă, după o acţiune a lui N'Doye.

 

Până la pauză, Tudorie a irosit două ocazii de a marca, iar Rădoi a fost nevoit să renunţe la Iancu, accidentat, fostul jucător al Viitorului fiind înlocuit cu Grădinaru.

 

Repriza a doua a fost mult mai animată. N'Doye şi Chipciu puteau deschide scorul cu şuturi în forţă, înainte ca tânărul Cojocaru să intervină providenţial la execuţia acrobatică a lui Romario Kortzog, în minutul 59.

 

Golul care a făcut diferenţa a venit în minutul 63. Fostul stelist Pawel Golanski a recuperat o minge în propria jumătate, a avansat nestingherit şi a centrat perfect pentru Mircea Axente, care a marcat din apropiere profitând de reacţiile întârziate ale lui Tamaş, Varela şi Cojocaru.

 

Steaua nu a putut reveni în joc, iar ASA şi-a păstrat avantajul fără emoţii în ultima jumătate de oră a partidei şi a cucerit primul trofeu al sezonului.

 

ECHIPELE

Steaua: Cojocaru - Râpă, Tamaş, Varela, Toşca - Muniru (Mihalcea 74), Neagu (Tahar 68) - Iancu (Grădinaru 44), Stanciu, Chipciu - Tudorie

Antrenor: Mirel Rădoi

 

ASA Tg. Mureş: Stăncioiu - Golanski (Hanca 83), Marius Constantin, Bejan, Brandan - Mureşan, N'Doye - Romario Kortzorg (Manolov 90+3), Gorobsov, Dacian Varga (Luis Pedro 61) - Axente

Antrenor: Dan Petrescu

 

LIVE TEXT

Min. 90+5 - Final de meci! ASA Tg. Mureş s-a impus cu 1-0 şi a cucerit Supercupa României, primul trofeu din istoria clubului, la singurul meci cu Dan Petrescu pe bancă. De cealaltă parte, Mirel Rădoi a debutat cu stângul la Steaua şi în cariera de antrenor.  

Min. 90+3 - Ultima schimbare la ASA. A ieşit Kortzog şi a intrat Manolov. 

Min. 83 - O nouă modificare la ASA. Hanca a intrat în locul lui Golanski, uşor accidentat. 

Min. 74 - Ultima schimbare la Steaua. Tânărul Vlad Mihalcea l-a înlocuit pe Sulley Muniru. 

Min. 69 -     Kortzog, de la ASA, şi Stanciu, de la Steaua, au fost avertizaţi la aceeaşi fază de arbitrul Radu Petrescu. 

Min. 68 - O nouă modificare la Steaua. A ieşit Neagu şi a intrat Tahar. 

Min. 68 -     Cartonaş galben şi pentru Marius Constantin. 

Min. 65 -     Cartonaş galben pentru Gabi Mureşan, al treilea al meciului. 

Min. 63 - GOOOOOOOOOL, 1-0 ASA Tg. Mureş! Ardelenii au deschis scorul prin Mircea Axente, care a înscris din apropiere, după o centrare excelentă a fostului stelist Pawel Golanski. Tamaş, Varela şi Cojocaru au reacţionat greu la mingea trimisă de polonez, iar atacantul vicecampioanei a profitat şi a marcat. 

 

10fCjg1.jpg

 

Min. 60 - Prima schimbare la ASA. Louis Pedro i-a luat locul lui Dacian Varga. 

Min. 59 - Cea mai mare ocazie a meciului! Cojocaru a avut o paradă providenţială la reluarea lui Romario Kortzog, care a reluat acrobatic de lângă un Râpă inert centrarea foarte bună a lui dacian Varga. 

Min. 58 - Acţiune personală a lui Chipciu, finalizată cu un şut frumos de la 18 metri, dar peste poartă. 

Min. 53 -     Al doilea galben al meciului este primit de fostul stelist Golanski. Acesta a avut o intrare periculoasă asupra lui Chipciu. 

Min. 49 - Ocazie Steaua. Chipciu a executat superb o lovitură liberă de la circa 25 de metri, dar Stăncioiu a fost atent şi a respins de sub bară. 

Min. 47 - Ocazie ASA. N'Doye a tras violent din marginea careului, dar mingea a trecut puţin pe lângă poarta lui Cojocaru. 

Min. 46 - A început repriza a doua. 

Min. 45+2 - Pauză! Steaua şi ASA Tg. Mureş sunt la egalitate, scor 0-0, după o primă repriză slabă. Campioana a fost mai periculoasă, în special prin Tudorie, cel mai activ jucător de pe teren. 

Min. 45 -     Cartonaş galben pentru Dacian Varga, avertizat pentru proteste.

Min. 45 - O nouă şansă pentru Tudorie. Tânărul atacant al campioanei a tras de la marginea careului, dar a trimis central, iar Stăncioiu a prins fără probleme. Noul intrat Grădinaru a declanşat acţiunea cu o recuperare în jumătatea adversă. 

Min. 44 - Prima schimbare a meciului, la Steaua. Grădinaru l-a înlocuit pe Iancu, acesta din urmă fiind nevoit să părăsească terenul din cauza unei accidentări.

#Brandan este primul străin care joacă în Supercupa României cu trei echipe: Unirea Urziceni, Steaua şi ASA Tg. Mureş.

CGS5tZL.jpg

Min. 35 - Ocazie pentru Steaua! Râpă a centrat de pe partea dreaptă, iar Tudorie a atacat foarte bine colţul scurt şi a trimis spre poartă, dar Stănciociu a prins uşor. 

Min. 30 - După o jumătate de oră, calitatea jocului prestat de cele două echipă lasă de dorit. Steaua a început mai bine, dar elevii lui Dan Petrescu au reuşit să echilibreze partida, fără însă ca una dintre cele două rivale să aibă cu adevărat o oportunitate importantă de a marca. 

Min. 29 - Iancu a executat o lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri, dar mingea s-a dus peste poartă. 

Min. 19 - O primă şansă şi pentru ASA. Mureşan a tras din marginea careului, după o acţiune a lui N'Doye, dar mingea s-a dus pe lângă poartă. 

Min. 10 - Prima ocazie pentru Steaua. Chipciu a tras de la distanţă, pe centrul porţii, iar Stăncioiu a avut ceva emoţii. Portarul celor de la ASA a reţinut în doi timpi. 

Min. 1 - A început meciul.

 

Update 20:50: Cu câteva minute înainte de începutul meciului, la porţile arenei din Constanţa sunt cozi foarte mari, mulţi spectatori nereuşind încă să intre pe stadion. 

EyJ3u4t.jpg

fA66mpp.jpg

dtXJX3c.jpg

 

UPDATE 20:00: Cele două echipe care se vor înfrunta în această seară, conform foii oficiale de joc. N'Doye este titular la ASA.

gAPTGw7.jpg

 

UPDATE 19:50: În meciul din această seară, Steaua va evolua în premieră în noul echipament.

xhWxvUs.jpg

YtIkb2W.jpg

 

Sursa : digisport.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...