Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

alert

Regretă că a jucat la Barcelona: ”Am făcut o eroare. Naționalismul catalan e aproape ca rasismul”

Recommended Posts

AyxvG43.jpg

Emmanuel Petit, fost internațional francez, a trecut în carieră pe la AS Monaco, Arsenal, Barcelona și Chelsea. Dintre toate cele patru echipe, fostul mijlocaș, acum în vârstă de 45 de ani, regretă doar sezonul petrecut la echipa catalană, 2000/2001.

 

Motivul? Francezul nu a fost un ”fan” al naționalismului catalan și nu este de acord nici cu dorința de independență a Cataloniei. Mâine, duminică, 27 septembrie, în Catalonia au loc alegeri în cadrul cărora se va realiza și un referendum pentru independență. Fostul fotbalist francez susține că ”naționalismul catalan este foarte aproape de rasism”.

 

”Am ajuns într-un moment foarte prost. Era un război în vestiar, între jucătorii catalani și cei olandezi. Și, peste toate astea, aveam un antrenor, Lorenzo Serra Ferrer, care nu avea suficientă forță și charismă pentru a face față acestei ciocniri de forțe”, a declarat francezul.

 

”Politica și naționalismul erau prea mult pentru mine în vestiar. Am fost fericit când am semnat cu barcelona, dar eu voiam să mă concentrez pe fotbal. În fiecare zi mă loveam de chestii de care nu trebuia să mă lovesc. Cum am ajuns, mi s-a spus să nici nu încerc să învăț spaniola, ci catalana. Am întrebat: ”Dar suntem în Spania, nu?”. Iar ei îmi răspundeau: ”Nu, aici ești în Catalonia!”. M-am săturat repede de lucrurile astea. Înțeleg să se identifice cu catalanismul, dar când este excesiv, se apropie foarte mult de rasism. Vorbim de fotbal, nu de religie sau politică.

Am vrut să plec. Cred că am comis o mare eroare ajungând acolo”, a mai spus Petit.

 

Sursa : digisport.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...