Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

WayNNe

Eazy-E

Recommended Posts

Eazy-E

 

Eazy-E32.jpg

Primii ani:

Eric Lynn Wright (Septembrie 7, 1963 - Martie 26, 1995), cunoscut si sub numele de scena Eazy-E, a fost un rapper american, producator si director executiv la casa de discuri din Compton, California. Eazy-E a facut parte din gasca Kelly Park Compton Crip in timpul adolescentei si s-a asociat si cu alte grupari. A vandut droguri in primii ani ai adolescentei iar apoi a investit bani in industria hip-hopului. Este cunoscut ca fiind unul din fondatorii sub genului "gangsta rap" si fondatorul si membrul formatiei N.W.A, dar mai tarziu a cunoscut un succes comercial in cariera solo. Tipul vocal al lui Eazy-E a fost marcat de tonul sau tare si versurile focalizate pe trasaturile vietii de strada cum ar fi arme, droguri, relatiile dintre nelegiuiti si politie si activitatea sexuala. De asemenea a fost gazda unui radio hip-hop in Los-Angeles, KKBT.

Cariera:

Eric Wright, fiul lui Richard si Kathie Wright, a renuntat la liceu in clasa a X-a si s-a intretinut prin vanzarea de droguri, mai tarziu primind o diploma de liceu. A folosit banii facuti din vanzarile de droguri pentru a infiinta casa de discuri "Ruthless Records". Cand cu aceasta casa de discuri, Ruthless au semnat Dr.Dre si Ice Cube s-a scris piesa "Boyz-n-the-Hood", Ahmed Saaoud si Eazy-E au format grupul N.W.A impreuna cu Dr.Dre si Ice Cube. Mai tarziu, DJ Yella si Arabian Price s-au alaturat acestei formatii. In aceasta perioada, Ruthless Records a scos compilatia N.W.A and the Posse (1987), debutul formatiei N.W.A Straight Outta Compton (1988) si o luna mai tarziu albumul solo al lui Eazy-E, Eazy-Duz-It. Albumul s-a vandut in doua milioane de copii, fiind certificat de doua ori cu platina si incluzand hituri ca "We Want Eazy" si "Eazy-Er Said Than Dunn" (un remix al piesei "Boyz-n-the-Hood" era de asemenea inclus). Albumul a fost produs de catre Dr.Dre si Dj Yella si in mare parte scris de Ice Cube cu, contributii din partea lui MC Ren si The D.O.C.. In albumul final al formatiei N.W.A, Niggaz4Life (1991), unele versuri au provocat dispute intre liberali si conservatori. Eazy-E a folosit pistoale si pusti in amandoua videoclipurile pieselor "Alwayz into Something" si "Appetite for Destruction".

 

Ultimele clipe (1995)

La data de 16/3/1995, Eazy-E a fost internat ”n spitalul Cedars Sinai Medical Center din Los Angeles, cu ceea ce el credea a fi astm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fundatia, stalpul, baza Gangsta Rap-ului.

De la el a pornit acest gen de muzica.

Liderul formatiei N.W.A. Nu am ce sa spun mai mult, am spus destul.

 

Rest In Peace Eazy-E ! :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...