Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

RedDisciple

Adio Europa! FC Basel - CFR Cluj 1-0!

Recommended Posts

La Basel, CFR a făcut un joc slab, iar victoria elveţienilor a venit logic. Iar rezultatul de la Roma, unde italienii au învins cu 3-2, i-a scos pe elevii lui Cîrţu din cupele europene.

 

Pe tărâmul binecuvântat cu paradisul bancar, CFR-ul a intrat umil cu visul calificării în primăvara europeană ascuns în jambiere. A început timorat şi apatic, iar Culio (3) n-a avut vlagă să înţepe plasa în start, când s-a trezit singur cu Constanzo. Cu marea roş-albastră în spate "FCB"-ul a împins liniile spre buturile CFR-ului, iar golul a venit firesc. Cabral assist între Tony şi Cadu, iar Almerares (15) a remontat năprasnic avantajul ardelenilor din tur, profitând de faptul că CFR-ul juca în 10, Piccolo fiind pe margine pentru îngrijiri. CFR-ul, aflat în sevraj, e gata să mai îngenuncheze de două ori, dar Piccolo (17), la şutul lui Frei, şi Cadu (29), la tunul lui Safari, scot mingea de pe linia porţii. Locomotiva ardeleană gâfâie, dar are noroc şi intră la depou cu doar un gol în cârcă.

 

Nimic şi după pauză

 

După pauză, "Sorinaccio" renunţă la Traore, iar apoi la Veloso şi-i aruncă pe Bjelanovic şi Ema Kone. Caută un miracol, dar jocul îl trădează. Clujenii nu au nerv şi îşi fac loc printre cei 35.000 de spectatori ce caută în zare mingea şi jucătorii roş-albaştrii. Almerares (60) are din nou golul în bocanc, dar Claro deviază salvator mingea în transversală. Iar CFR-ul suferă, dar visează! Ştie că la Roma, Bayern conduce şi soarta unei miraculoase calificări în Europa League s-ar decide, şi aşa, la Cluj! Frei (74) înfige pumnalul şi marchează, dar tabela nu se schimbă. Asistentul Duhamel e scăparea! Terenul însă se înclină tot mai tare spre poarta lui Nuno, iar de la Roma vine lovitura decisivă: italienii egalează şi CFR-ul e out din Europa! Mai mult, penalty-ul bătut de Totti aduce victoria Romei, iar clujeniii nu mai au nicio şansă.

 

Cîrţu s-a răzbunat pe geamul de la banca de rezerve

 

După ce două etape a condus echipa doar din tribună, fiind suspendat în Liga I, "Sorinaccio" a revenit pe bancă. Cîrţu şi-a luat şi un look nou pentru Liga Campionilor. Dacă în tur a fost îmbrăcat în trening, iar apoi a trecut la un costum din garderoba clubului, ieri, Cîrţu a fost "trendy": pantaloni maro şi haină de piele. Şi aşa, tehnicianul a rămas la fel de vulcanic în timpul jocului. Iar în repriza a doua a făcut un gest fără precedent pentru partidele din grupele Ligii Campionilor. Extrem de nervos, antrenorul campioanei României s-a răzbunat pe geamul de plexiglas al băncii de rezerve, doborându-l cu o lovitură care i-ar face invidioşi până şi pe luptătorii de K1. Apoi, până la final, "Sorinaccio" a rămas cuminte pe bancă, lângă geamul spart, şi nu a mai ieşit la margine pentru a da indicaţii jucătorilor. La sfârşit, Cîrţu a părăsit spaţiul tehnic dând din mână a lehamite.

 

Dominaţi de roş-albaştri

 

În zi de meci, Basel e în sărbătoare. "Schiul nu contează în partea asta a Elveţiei. Aici fotbalul e la putere! FC Basel e religie!", spun locuitorii oraşului în ziua în care echipa locală are meci acasă.

Scot fularele şi steagurile în geamuri şi îşi arată deschis ataşamentul. Iar seara o arată din nou! Ieri, nu mai puţin de 35.000 de spectatori au asistat la partida de Ligă cu CFR Cluj şi au împins din spate "FCB"-ul. "Sigur, noi suntem în săptămâna roş-albastră", şi-au spus şi cei aproximativ 100 de fani ai CFR-ului veniţi să vadă partida. Mulţi dintre ei au luat loc la peluza destinată oaspeţilor, restul, în mare parte români stabiliţi în Elveţia, şi-au luat bilete în spatele băncii de rezerve a CFR-ului. Asistenţă serios inferioară numeric faţă de ultima deplasare a vişiniilor în Ligă, la München, unde 1.200 de fani au fost prezeţi să susţină

campioana.

 

Traore, lider la ofsaiduri!

 

Lacina Traore este unul dintre cei mai căutaţi jucători din campionatul românesc de către marile forţe ale Europei, însă, în acest sezon al Ligii Campionilor, atacantul CFR-ului a marcat un singur gol şi nu a excelat decât la un singur capitol: ofsaiduri! După cinci partide disputate în UCL, vârful ivorian era lider în acest top, fiind surprins de opt ori în afara jocului. Traore împarte primul loc al clasamentului cu un nume celebru: Zlatan Ibrahimovic de la AC Milan.

 

Hora şi Dică n-au prins nici foaia

 

Cîrţu şi-a ţinut superstiţiile departe de jocul de aseară, iar în formula cu care a început jocul cu Basel a făcut nu mai puţin de cinci schimbări faţă de jocul din tur, câştigat de ardeleni cu 2-1. Astfel, Panin, Alcantara, E. Dică, Mureşan şi Hora au fost înlocuiţi cu Tony, Piccolo, Kivuvu, Veloso şi Costa. Dică şi Hora nu au prins nici măcar lotul de 18.

 

CIFRELE LUI TRAORE

 

1 pase utile

0 şuturi la poartă

0 şuturi pe poartă

1 faulturi suferite

0 ofsaiduri

0 ocazii de gol

 

f5h5wptdpysiuho8qpea.jpg

vevcxtmazhe8rj8860ep.jpg

 

prosport.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...