Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

alert

Steaua riscă să fie retrogradată în Liga a II-a

Recommended Posts

0RBu1g1.jpg

 

Gigi Becali a fost condamnat luni la trei ani de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat în Dosarul transferului de terenuri cu MApN. Becali a primit o condamnare de doi ani cu executare, dar i s-a activat condamnarea de trei ani cu suspendare din Dosarul sechestrării de persoane și va executa pedeapsa mai mare.

 

Finanțatorul Stelei ar putea să execute o perioadă mai mare de detenție, pe 27 mai Înalta Curte de Casație și Justiție urmând să judece într-un complet de cinci judecători recursul DNA în Dosarul Valiza. Becali a fost achitat la primul termen al ICCJ, de un complet de trei judecători.

 

O condamnare în acest dosar ar aduce nu doar o suplimentare de pedeapsă pentru Gigi Becali, ci și pericolul ca Steaua să fie retrogradată! Pedeapsa lui Becali poate crește pentru că de la mai mult de două condamnări în sus, un condamnat efectuează pedeapsa cea mai mare, plus un spor decis de judecători.

 

Cât despre eventualele repercusiuni pe care o decizie defavorabilă lui Gigi Becali le-ar avea asupra Stelei, e bine să lăsăm să vorbească pe cei care sunt implicați, chiar și tangențial, precum Dumitru Dragomir, președintele LPF, în acest caz.

 

"Dacă mă găsesc vinovat, Steaua e retrogradată imediat"

 

Pe 7 martie 2012, după ce Gigi Becali era achitat de completul de trei judecători ai ICCJ, acesta declara: "Daca ar exista o hotărâre judecătorească în acest dosar, nu ar fi nevoie să redeschidă cazul. Se autosesizează FIFA și gata. Daca voi fi găsit vinovat, Steaua va fi retrogradată imediat!"

 

În aceeași zi, 7 martie 2012, Dumitru Dragomir, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a explicat presei ce se întâmplă în cazul unei condamnări definitive a lui Gigi Becali în Cazul Valzia:

 

"Dacă Gigi este condamnat definitiv și irevocabil și se constată că este mită, ceea ce eu nu cred, Federația e nevoită să redeschidă procesul sportiv. Dar nu Mitică Dragomir retrogradează Steaua, ci Federația. Ultimul cuvânt îl va avea TAS-ul. Se va merge la Comisia de Disciplină, la Apel, apoi la TAS. Comitetul Executiv va pune în aplicare decizia TAS."

 

Tot Dumitru Dragomir explica atunci că deocamdată, până când ICCJ nu dă o sentință definitivă, judecarea cazului la instanțele sportive este suspendată: "Procesul sportiv este suspendat și va fi reluat după ce se ia o decizie la Înalta Curte. Acum nu mai ține de noi, suntem prea mici. Ține de TAS, de FIFA șid e UEFA."

 

1,7 milioane de euro pentru jucătorii lui U Cluj

 

În ultima etapă a sezonului 2008/2009 al Ligii 1, mai mulți apropiați ai lui Gigi Becali au fost reținuți în Cluj , asupra lor găsindu-se o valiză care conținea 1,7 milioane de euro. Banii erau ai lui Becali și ar fi trebuit să ajungă la jucătorii Universității Cluj, în cazul în care aceștia învingeau pe CFR Cluj și Steaua devenea astfel campioana României.

 

În 2008 Gigi Becali a fost trimis în judecată, fiind acuzat de dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată. În același dosar, selecționerul Victor Pițurcă e acuzat de favorizarea infractorului, iar Teia Sponte, fost vicepreședinte al Consiliului de Administrație la Steaua, de complicitate la dare de mită.

 

Procesul a avut până acum 31 de termene la diferite instanțe, iar pe 27 mai se dă verdictul definitiv, care nu mai poate fi atacat ulterior de niciuna dintre părți. Procurorii au cerut instanței condamnarea lui Becali la 4 ani de închisoare.

 

Sursa : digisport.gif

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai daca el a fost tras in jos de ce naiba sa mai traga si echipa de club Steaua Bucuresti in jos cu el ? Oricum nu va fii singurul care va face puscarie, sunt multi din fotbal care tot fura.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai daca el a fost tras in jos de ce naiba sa mai traga si echipa de club Steaua Bucuresti in jos cu el ? Oricum nu va fii singurul care va face puscarie, sunt multi din fotbal care tot fura.

Si nu doar in fotbal , insa unii au imunitate parlamentara :-j.

 

Eu in locul lui Becali as vinde Steaua , nu stiu cat de mult poate conduce Steaua de acolo de unde e insa asta vom vedea la inceputul preliminariilor UCL si in campionat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imi pare rau ca sa ajuns aici si ca s-ar putea ca Steaua sa retrogradeze:|

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu nu tin cu Steaua , insa adevaru ca pana acum e cea mai puternica echipa din Romania.

Intreabarea mea e: Daca si pe Steaua o retrogradeaza ce campionat o sa mai avem? Au inceput cu Craiova , apoi Timisoara , apoi Rapid , apoi U.Da pe cati mai retrogradeaza?

 

 

FRF=LPF=MAFIA!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu inteleg de ce ar putea fi retrogradata, doar pentru ca patronul este in puscarie. Echipa are conditiile necesare pentru a fisputa o partida in Liga I, are un buget cu mult peste celelalte echipe, iar in momentul de fata joaca un fotbal peste media campionatului. Aici ma refer la dosarul cu MAPN.

 

Cat despre "dosarul valiza", raman la aceeasi intrebare. " De cand premierea este mita?". Poate din acest motiv prostesc sa aiba echipa de suferit, in rest, nu are nici o legatura faptul ca patronul este in acest moment in inchisoare, cu echipa de fotbal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se vorbeste total aiurea. Gigi Becali nici macar nu este patron in acte la Steaua Bucuresti. Nu este si nici nu era la momentul cand a fost meciul respectiv. Nu au cum sa pedepseasca un club, pentru actiunile unui om care doar din vorbe este patronul echipei. Daca o facea un oficial, mai ziceam, dar asa...

 

Oricum, eu tind sa cred ca va fi achitat. Nu sunt dovezi din ce am inteles. Si se pare ca ciobanul, baiat destept, a pus pe cativa sa semneze printre care si Piturca, ca el da banii aia pentru un teren. Asa ca... E acoperit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...