Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Kawa

[Info] Sony PSP2 – un PlayStation 3 de buzunar

Recommended Posts

Sony PSP2, succesorul consolei PSP a fost prezentat cu mare fast în cadrul unui eveniment ce a avut loc la Tokyo.

 

Consola cu nume de cod "Next Generation Platform" foloseşte o platformă hardware despre care Sony afirmă că este la fel de puternică ca o consolă PlayStation 3, prin urmare fiind capabilă să ruleze jocuri cu un nivel similar de complexitate a graficii. Afirmaţia extrem de îndrăzneaţă pentru un dispozitiv de purtat în buzunar a fost susţinută de Sony cu o demonstraţie live a platformei hardware, pe care rulează sistemul de operare Android.

 

sony-psp2-1.jpg

 

Platforma hardware

 

Sony PSP2, sau NGP după numele său de cod, pune în centrul atenţiei un ecran OLED capacitiv cu interfaţă tactilă de tip multitouch, ce afişează imagini cu format 16:9 şi rezoluţie 960 x 544 pixeli. Ecranul cu o diagonală de 5 inch este un salt major faţă de vechia consolă PSP, ajutată doar de un ecran cu diagonală 4.3 inch şi rezoluţie 480 x 272 pixeli.

 

Mult lăudata platformă hardware foloseşte o combinaţie între procesorul ARM Cortex A9, disponibil în versiune quad-core, respectiv nucleul grafic PowerVR SGX543MP4+, produs de Imagination Technologies.

 

sony-psp2-4.jpg

 

Designul carcasei păstrează formatul clasic al consolei PSP, apreciat pentru potrivirea confortabilă în mâinile utilizatorilor, la care adaugă două joystick-uri analog pentru un nivel de control mai precis şi compatibilitatea cu o varietate mai mare de jocuri.

 

Stocarea datelor

 

Sony PSP2 adoptă un nou sistem de stocare a datelor, bazat pe carduri de memorie flash. Acestea vor putea stoca jocuri complete şi conţinut suplimentar, alături de profilul de utilizator şi salvările jocului. Sistemul bazat pe carduri de memorie flash are avantajul unei mai bune scalări a capacităţii de stocare în funcţie de cerinţele jocurilor viitoare, permiţând introducerea unui conţinut mai bogat fără a fi constrânşi de limitările mediului de stocare.

 

Pentru transferuri de date şi conectarea diverselor accesorii avem la dispoziţie conexiune Bluetooth 2.1+EDR, cu suport A2DP.

 

Multimedia

 

Consola PSP2 dispune de două camere foto, una frontală şi alta în partea din spate.

 

sony-psp2-2.jpg

 

Mai avem la dispoziţie trei senzori de mişcare, giroscop, accelerometru şi busolă electronică, accesorii utilizate pentru divertisment şi controlul interfeţei sistemului de operare.

 

Facilităţile de conectivitate

 

Sony PSP2 oferă conectivitate WiFi 802.11b/g/n şi 3G, împreună cu o gamă variată de aplicaţii menite să permită utilizatorilor să interacţioneze şi să se joace în reţea, având totodată acces la conţinut online şi servicii de divertisment.

 

Jocurile destinate consolei PSP2 vor fi disponibile online, într-un spaţiu numit Live Area, în care utilizatorii vor avea acces la cele mai noi informaţii despre jocuri, dar şi un istoric al activităţii actualizat cu realizările tuturor jucătorilor, putând comunica cu aceştia şi compara punctajele obţinute.

 

sony-psp2-6.jpg

 

Disponibil pe orice gadget care se respectă, receptorul GPS integrat ne permite să transformăm consola PSP2 într-un sistem de navigaţie veritabil.

 

O nouă aplicaţie numită "Near", a cărui funcţionalitate se bazează pe informaţiile oferite de receptorul GPS, permite utilizatorilor să afle care din prietenii aflaţi în apropiere se joacă şi ce titluri de jocuri au încercat recent. Utilizatorii pot stabilii locuri virtuale de întâlnire cu prietenii şi jucători nou veniţi, indiferent de titlurile jucate.

 

Sony PlayStation Suite

 

PlayStation Suite este un serviciul prin care Sony va distribui conţinut marca PlayStation către dispozitive mobile cu sistem de operare Android.

 

Compania încearcă în acest mod să îşi extindă aria de activitate şi în lumea telefoanelor mobile inteligente şi tablete, permiţând unui număr mai mare de utilizatori să se bucure de experienţa PlayStation, redată pe suportul hardware oferit de propriul smartphone sau tabletă.

 

Jocuri disponibile

 

Primele jocuri pentru PSP2 vin de la producători ca Activision, Capcom şi Konami, prezenţi la evenimentul lansării pentru a-şi prezenta cele mai noi creaţii

 

sony-psp2-5.jpg

 

Lista titlurilor aflate în lucru pentru platforma PSP2 cuprinde jocuri ca Uncharted Portable, Call of Duty, Killzone, Resistance, Wipe Out, Monster Hunter, Yakuza, Gravity Daze, Little Deviants şi Hot Shot Golf Next.

 

Din păcate aceia dintre noi care abia aşteaptă să încerce consola Sony PSP2 mai au de aşteptat ceva vreme, dispozitivul fiind programat pentru lansare abia către sfârşitul acestui an.

 

Sursa:

go4it

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se vede diferenta dintre PSP si PSP2. arata mai "performant"8-|. O sa dureze ceva pana vor aparea mai multe jocuri pe el.

Share this post


Link to post
Share on other sites

wow prea frumos

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Prevad" ca o sa fie un mare mare succes, la fel ca si precedentul sau PSP-ul.

O treaba buna facuta de Sony.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se numeste PS Vita ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

In orasele mari gen New York, Tokyo(mai ales ca aici a fost prezentat), L.A, etc o sa e vanda ca painea calda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...