Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Radu_Toretto

[Prezentare] Burnout Revenge

Recommended Posts

Poster : burnoutrevenge-0.jpg

Numele jocului : Burnout Revenge

Descriere : Desi poate a inceput ca un simplu simulator de condus in care masinile se distrugeau impresionant in accidente, seria “Burnout” a evluat atat de mult de-a lungul timpului incat si-a rezervat un loc special in cadrul titlurilor acestui gen de jocuri. Odata cu “Takedown”, care a fost una din cele mai bune realizari ale seriei, in care s-a echilibrat perfect o cursa de viteza cu tacticile mai putin sportive de a elimina adversarii de pe pista. Din moment ce aceasta aprietie se numeste “Revenge” (Razbunare), va dati seama ca lucrurile se complica si, chiar daca nu este in totalitate o reinventare a seriei, “Revenge” aduce destule noutati pentru a putea eticheta jocurile precedente ca fiind depasite.

 

Schimbarile majore pot fi observate in constructia pistelor si in modul in care sunt redate accidentele cu masinile din afara competitiei. Dupa ce incepi sa te simti stapan pe volan, le poti folosi pe acestea si ca arme impotriva adversarilor, aruncandu-le dintr-o parte in alta, in functie de cum ii poti incurca mai bine. Daca lovesti la o viteza rezonabila si intr-un punct ideal, poti urmari cum participantii la trafic vor efectua piruete prin aer pentru a ateriza pe capotele celorlalti concurenti, destul cat sa-ti acorde cateva secunde in plus.

 

Impactul major asupra ochilor il vor avea pistele, fiecare fiind plina de rute alternative si scurtaturi, multe presarate cu rampe pe care le poti folosi ca sa aterizezi pe ceilalti concurenti pentru a-i intarzia putin. Toate modurile jocului sunt concentrate intr-un turneu mondial si, in afara de primul loc, mai trebuie sa castigi si stelute pentru a inainta in top si le primesti pentru un stil de condus cat mai agresiv, de la derapaje controlate, la izbirea violenta in ceilalti concurenti, scoaterea lor din competitie si sofatul pe contrasens. Ideea e sa termini cursa cu un calificativ “awesome” (impresionant) si, daca ai iesit pe primul loc, ti se va mai acorda o stea si vei ajunge la calificativul “perfect”. Adunand destule stele vei urca in topul mondial si vei debloca unele curse noi.

 

Si selectia masinii a devenit putin mai dificila, astfel ca, daca in “Burnout 3” totul era dat mura-n gura si stiai ca daca iti alegi modelul cel mai nou – vei castiga. In “Revenge” masinile sunt clasificate dupa viteza maxima la boost si dupa greutate, asa ca nu exista nici o garantie ca ultima masina la care ai acces e si cea mai buna din toate. Modul turneului mondial iti va deschide calea spre 169 de evenimente, din care enumeram cel de baza, sa iei primul din 6 concurenti, modul eliminator scoate din cursa ultimul concurent o data la 30 de secunde pana ramane un castigator, “road rage” iti cere sa fortezi cat mai multi adversari sa se accidenteze. “Burning laps” si “preview races” sunt competitii in care concurezi cu timpul si in care ai la dispozitie masini ceva mai rapide decat cele pe care le poti alege in mod normal. Inteligenta artificiala ascunsa sub capotele adversarilor va face din fiecare cursa una la mustata, asa ca aproape tot timpul unul din ei iti va sta la bara din spate si, mai tarziu in joc, ti se va parea ca ti-au pus gand rau.

 

In afara de cursele de viteza, in “Revenge” vei mai experimenta si cu posibilitatea de a semana haosul pe o strada cu masini obisnuite, scopul fiind sa creezi un accident cat mai mare, in care sa implici cat mai multe masini si care sa contina elemente spectaculoase si, eventual, cateva explozii. Jocul poate imparti ecranul pentru a te masura si cu un prieten, fie intr-o cursa de viteza, fie intr-una in care trebuie sa-i faci masina praf, insa, daca vrei sa te masuri cu altii, trebuie sa incerci modul multi-player online, care te pune fata in fata cu alti 5 jucatori – toti doritori de victorie. Avansarea in topul online se face dupa aceleasi criterii ca si offline, permitandu-ti sa participi la curse din ce in ce mai interesante si sa ai acces la masini din ce in ce mai puternice.

 

Cu siguranta intr-un asemenea joc grafica are o importanta foarte mare, insa nu trebuie sa facem abstractie nici de efectele sonore, asa ca, fie ai un sistem surround, fie unul obisnuit, nu-ti va veni sa crezi cat de atent sunt redate sunetele jocului si cum ele contribuie la sentimentul ca te afli la volanul bolidului respectiv intr-o cursa in care nu exista reguli.

 

Poate ca “Revenge” nu este revelatia pe care a produs-o “Burnout 3”, insa cu siguranta aduce destule elemente noi pentru a fi considertat un joc mai mult decat interesant si, in plus, o minune a tehnicii si programarii si singurul motiv pentru care nu il vei vrea este ca nu ai reflexele si simturile destul de ascutite pentru a-i face fata.

Pe ce consola se joaca : PS2

Trailer :

watch?v=UiAAtDXWQU0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foarte frumos jocu :) la jocurile cu masini imi plac ca se turtesc:| si chesti se sparg deamurile nu ca la :X altele dai in pereti ziduri :X si masina e ca noua :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Foarte frumos jocu :X la jocurile cu masini imi plac ca se turtesc:| si chesti se sparg deamurile nu ca la :X altele dai in pereti ziduri :D si masina e ca noua :*

 

Am avut si eu acest joc pe PS2 dar lam vandut ! :) si imi pare rau ca mie dor de el si nustiu de unde sa fac rost de CD

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...